Erdélyi Konyha Főzőiskola
VII. évf. 2019. - 5. (73.) szám - május

Erdelyi Konyha

Oldalszám: 52     Ára: 2,80 lej
Keresse a hírlapárusoknál!
Előfizethető!
Az anyaság az élet csodája

Nagyon szeretem a májust, és ennek számos oka van, felsorolni is hosszú lenne ezeket, így most csak a legfontosabbakat említem. Elsőként azért, mert már meleg napsugarak simogatják az arcomat, és lassan virágba borul minden, amitől a lelkembe is valamiféle ujjongásérzet költözik minden évben. A második, és talán ennél sokkal fontosabb, hogy ilyenkor ünnepeljük az édesanyákat. A mindennapok rohanásában és rutinjában ritkán tudatosul bennünk, hogy milyen nagy csoda is, hogy létezünk, és hogy ezért a legnagyobb hálával a szüleinknek tartozunk. Édesanyának lenni tényleg nagyon különleges érzés, ettől megváltozik, kiteljesedik az életünk. Mert, amíg nem éljük meg, ahogyan növekszik bennünk egy kis élet, majd tartjuk először a karunkban, csodáljuk, ahogy szuszog, mosolyog, elindul, beszélni kezd, majd később, ahogyan felnő mellettünk testileg, szellemileg és lelkileg egyaránt, nem is tudjuk, mi mindenről maradunk le. Tizenegy évvel ezelőtt ebben az időszakban a nagyra nőtt pocakomat simogatva már nagyon vártam, hogy megszülessen a gyermekem. De még akkor sem éreztem, tudtam, hogy ez lesz az igazi fordulópont az életemben, ettől kezdve minden sokkal nagyobb és más értelmet nyer, mint azelőtt. Azóta pedig, hogy világra jött a fiam, már másképp tekintek az én édesanyámra is, és talán még jobban szeretem, mint azelőtt bármikor. Napjainkban sem egyszerű szülőnek lenni, meghozni a megfelelő döntéseket, következetesen egyengetni a csemeténk útját, határokat szabni, szeretni és elengedni egyaránt. De ez a legnagyobb csodája az életünknek, erről jó lenne, ha a nehéz pillanatokban sem feledkeznénk meg.
A Főzőiskola is májusi hangulattal fogadja az olvasót. Anyák napjára számos epres és rebarbarás finomságot ajánlunk, amelyeknek szinte lehetetlen nemet mondani. Ugyanez a helyzet a Nemzetek híres süteményei c. rovat keretében bemutatott különlegességek esetében is. Mindennapokra is hoztunk Önöknek tavaszi fogásokat, zöldborsó, ehető virágok és egyéb májusi hangulatot idéző hozzávalók kerültek az asztalra. És ha már napsütés, akkor az olasz ételekről sem feledkezhetünk el, többféle pizzát is mutatunk, ráadásul eláruljuk, hogyan tudnak garganellit, vagyis gégecsőtésztát készíteni házilag, az édesszájúak pedig a profiterol, tiramisu és cantuccini világában merülhetnek el.
Magazinunkkal továbbra is hónapról hónapra várjuk mindazokat, akik szeretnének megtanulni sütni-főzni, és olyan segítségre vágynak, amely által lépésről lépésre ismerkedhetnek meg az ételek elkészítésével. Továbbra is várjuk ötleteiket, kérdéseiket, receptjeiket az ekfozoiskola@gmail.com e-mail-címre, hogy ezek is segítségünkre legyenek a következő lapszámok összeállítása során. Tartsanak velünk hónapról hónapra, és ne feledjék, a főzés nem korhatáras, bárkinek ajánlott, igazi örömforrás a legkisebbtől a legidősebbig, nőnek, férfinak egyaránt!

Barabás Orsolya

Ízelítő

2019-ban jelentek meg


Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha

2018-ban jelentek meg


Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha

2017-ben jelentek meg


Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha

Főzőiskola arhívum » »