Erdélyi Konyha Főzőiskola
VII. évf. 2019. - 2. (70.) szám - február

Erdelyi Konyha

Oldalszám: 52     Ára: 2,80 lej
Keresse a hírlapárusoknál!
Előfizethető!
Farsangi mulatságok idején

A farsang vízkereszttől, vagyis január 6-tól kezdődik, és a húsvétot megelőző negyven napig tartó nagyböjt kezdetéig húzódik. A hossza minden évben változik, hiszen attól függ, mikor van húsvétvasárnap, ez idén április 21-én lesz. Ettől a naptól számolunk vissza negyven napot, és így derül ki, mikor van hamvazószerda. 2019-ben tehát március 6-ig tart a farsang. Ebben a kéthónapos időszakban érdemes legalább egy mulatságra ellátogatni, ha lehetőségünk van, akkor nagyobb karneválokon is részt venni, mert felejthetetlen élményt jelentenek. Főként a gyermekek nagyon szeretik az álarcos vidám órákat, amikor beöltözhetnek különböző ruhákba, szerepeket ölthetnek magukra, de felnőttek számára is kiváló kikapcsolódás. És ne feledkezzünk meg ilyenkor sem az eszem-iszomról, elsősorban a fánkról. Hiszen ezt a finomságot többnyire csak ezekben a hetekben készítjük, fogyasztjuk. És ahány nép, annyiféle fánk létezik, a Főzőiskola ezúttal ennek nyújt teret, vagyis bepillantunk a különböző nemzetek konyhájába, és elkészítjük kedvenc fánkjukat, hogy Önöket is biztassuk erre. Emellett még a téli hangulat jegyében varázsolunk az asztalra kenyérre kenhető kencéket, elkezdjük a fagyasztó kiürítését is, az általunk bemutatott levesek pedig tartalmasak és lélekmelegítőek. A főételek kínálatában a kacsamell éppúgy szerepel, mint a különböző más szárnyas fogások. A kedvenc süteményeink közül pedig most is sokat elhoztunk olvasóinknak. Süthetnek velünk kekszeket, szalonnás pogácsát, almás süteményt egyaránt, de ezek mellett az olasz fánkok világában is elmerülünk, sőt a kevés idővel rendelkezők számára percek alatt elkészíthető édességeket mutatunk. Ha szeretnének tovább ismerkedni a házi kenyérsütés előnyeivel, akkor egy újabb lépést tehetnek velünk, egy rendkívül egyszerű, ugyanakkor nagyon finom ír kenyérnek köszönhetően.
A farsangi hangulatot bármelyik délután, este megidézhetjük otthonunkban is, hívhatunk barátokat, rokonokat, gyermekeink játszópajtásait. Kitalálhatunk jópofa játékokat, fabrikálhatunk rímeket az öltözékünkhöz, táncolhatunk kedvünkre, hiszen ez az időszak erről is szól, a felhőtlen kikapcsolódásról. És ha elfáradunk, akkor jöhet a fánk minden formában és mennyiségben.
Ha bármilyen kérdésük, ötletük, jól bevált receptjük van, keressenek minket bátran továbbra is az ekfozoiskola@gmail.com e-mailcímen vagy a Facebook-oldalunkon, szerkesszük közösen a Főzőiskolát.
Mulatságra fel, bújjanak Önök is „más bőrébe", és süssenek soksok finom fánkot szeretteik örömére, és ha kedvük van, írják meg nekünk, melyik általunk bemutatott fánkot készítették el, és melyik lett a kevencük!

Barabás Orsolya

Ízelítő

2019-ban jelentek meg


Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha

2018-ban jelentek meg


Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha

2017-ben jelentek meg


Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha

Főzőiskola arhívum » »