A Corvin kiadó Gyógyító természet sorozata

16 kötetben a természet gyógyító erejének titkaiba vezetjük be önöket.

Sorozatunkkal azt szeretnénk bizonyítani, hogy igenis van értelme visszatérni a gyógyító természethez. A köteteket megjelenésük fordított sorrendjében mutatjuk be.

Magvak, diofelelk es olajak Gyógyító természet 16.

Gyógyító magvak, diófélék és olajak


Szerző: Kun-Gazda Gergely
Formátum: A5         Oldalszám: 72
Megrendelhető webboltunkban!                          

Bemutató: A Gyógyító természet újabb, magvakról, diófélékről, olajokról szóló kötetét olvasva szellemüljenek át, idézzék fel újra gyermekkoruk emlékeit. Nem véletlen, hogy a dió, mogyoró, mandula, napraforgó, tökmag, és még sorolhatnánk, ennyire gyakran fordulnak elő nyelvünkben, ugyanis ... Olvasd tovább... ... a közelmúltban ezek egyszerűen nem hiányozhattak a mindennapi étrendből. Csakhogy ez a „magvas kultúra”, amely átélt törököt, tatárt, labancot, úgy látszik áldozatául esik az agyonhangoztatott modernségnek, ami tulajdonképpen nem egyéb, mint álarc mögé bújtatott pénzhajhászat. Méregdrága táplálékkiegészítőket, csodakészítményeket, életelixíreket és még ki tudja milyen fityfenéket akarnak mindenáron a nyakunkba sózni, holott egészségünk megóvásának érdekében semmi mást nem kell tenni, mint átszellemülten újra elénekelni, akár gyermekeinkkel, unokáinkkal együtt, hogy: „Dombon törik a diót, a diót, / Rajta vissza mogyorót, mogyorót”...
A szerző

Gyogynovenyek a szepsegapolasba Gyógyító természet 15.

Gyógynövények a szépségápolásban


Formátum: A5         Oldalszám: 72
Megrendelhető webboltunkban!

Bemutató: A Gyógyító természet sorozat jelen, 15. kötete, a Gyógynövények a szépségápolásban, amikor egyszerű, mindenki számára elérhető készítményekkel rukkol elő, titokban azt is reméli, hogy a Kedves Olvasó nemcsak a házi szépségápolás praktikus, költségkímélő, egyben rendkívül hatásos oldalát értékeli, hanem azt is, ... Olvasd tovább... ... ami e mögött van: a természettel való közvetlen és áldásos kapcsolatot, a kozmetikumok elkészítésére szánt időt, a kísérletezés varázsát, a saját munkája felett érzett örömet, a szeretetet.
De minek gyógynövényeket használni szépségápolásra, amikor se szeri, se száma a szebbnél szebb kiszerelésű, hangzatosabbnál hangzatosabb nevű termékeknek? A kérdés legavatottabb megválaszolói az orvosok, akik évről évre egyre több és egyre súlyosabb olyan esetről számolnak be, melyeket a mesterségesen előállított szépészeti termékekben található vegyi anyagok szervezetbe történő felszívódása idéz elő. Ők igenis állítják, hogy a természetet a szépség szolgálatába lehet és kell állítani. Másfelől ott vannak azok, akik meg szeretnék óvni a nagy gyártók mundérának becsületét, és azt hangoztatják, hogy napjainkban mennyire körülményes a természetes szépségápolás, hiszen a gyógynövényeket személyesen kell begyűjteni, elkészíteni és kitartóan alkalmazni! Figyeljünk csak: ők sem a természetes szépségápolás vitathatatlan előnyeit kérdőjelezik meg, hanem az ezzel járó többletmunkával riogatnak! Kétségtelen ugyanis, hogy itt már nem működik az instant szemlélet: amikor házi kozmetikumok előállításán fáradozunk, ki kell lépni a komfortzónából. Azt az erőfeszítést, amit eddig maximum a mesterséges kozmetikum polcról való leemelése jelentett, fel kell váltsa egy sokkal intenzívebb, egyben érdekesebb tevékenység: a magunk általi elkészítés. Aminek persze megvan a saját öröme és varázsa is. Ennek átélését kívánjuk minden Kedves Olvasónk számára!

Gyogyito furdok es aromoterapiak Gyógyító természet 12.

Gyógyító fürdők és aromoterápiák


Formátum: A5         Oldalszám: 64
Megrendelhető webboltunkban!

Bemutató: Az aromaterápia – ez az egzotikus, de ugyanakkor igen hatásos gyógymód eredete évezredekre nyúlik vissza. Már az ókori egyiptomiak is használták a gumiból, gyantából, fakéregből és virágszirmokból kivont értékes illóolajokat nemcsak vallási szertartások keretében, hanem gyógyítás céljából is. ... Olvasd tovább... ... A múmiák bebalzsamozására pedig cédrus, mirha, szerecsendió, szegfűszeg és fahéj illóolajat használtak. De Távol-Keleten sem volt ismeretlen az aromaterápia, az illatos füstölőket Indiában például vallásos szertartások mellett gyógyításra is használták. Kínában is a növényi kivonatokból készült aromákat már századok óta használják kiegészítő kezelésként. A test és lélek harmóniája iránt fogékony ókori görögök szerint a legbiztosabb út az egészséghez a naponta vett aromás fürdő és illatos masszázs. Napjainkban ismét virágkorát éli a kellemes illatokra épülő aromaterápia, mely igen sikeresen alkalmazható főleg a rohanó mindennapok által előidézett stressz oldására.