Erdélyi Konyha Főzőiskola
VI. évf. 2018. - 2. (58.) szám - február

Erdelyi Konyha

Oldalszám: 52     Ára: 2,80 lej
Keresse a hírlapárusoknál!
Előfizethető!
Csábítás a konyhaművészetben

Sokan úgy vélik, hogy a férfiak szívéhez a gyomrukon keresztül vezet az út, tehát ha finomabbnál finomabb ételeket készítünk nekik, mindig meleg ebéddel, vacsorával várjuk őket, akkor könnyebben elcsábulnak. Ezt a megállapítást azért nem lehet általánosítani, hiszen sok olyan férfi van, akit teljesen hidegen hagy, hogy mi kerül az asztalra, bármit megeszik, és az sem érdekli, hogy van-e otthon főtt étel, elég neki, ha bekap valamit a hűtőből, még a terített asztalt sem igényli. De én úgy gondolom, egy családban fontos hely a konyha, és az együtt elfogyasztott ebédek, vacsorák kiváló alkalmat nyújtanak a mindennapi rohanásban, hogy megbeszéljük a nap történéseit, kellemes perceket töltsünk együtt. És engem például le lehet venni a lábamról, ha valaki megdicséri a főztömet, vagy pedig ő maga lep meg valami finomsággal. A Bálint-nap kiváló alkalom erre, készítsünk finomságokat kedvesünknek, párunknak, mutassuk ki így is az érzelmeinket.
Az idei rövid farsangi időszakban pedig igyekezzünk minél többször fánkot sütni, hiszen ezt szinte mindenki szereti. Ebben a kiadványban többféle recepttel is kedveskedünk, lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan készíthetik a biztos siker érdekében, hiszen sok olyan embert ismerek, akiknek mumus a fánk, mert soha nem lesz olyan, mint amilyet másnál eszik. Nem szabad feladni, újabb és újabb receptekkel, trükkökkel érdemes próbálkozni, ilyeneket is elárulunk ezúttal.
Sokszor jelent problémát, hogy mi kerüljön az asztalra a hétköznapokon, most is sok levest, főételt, süteményt ajánlunk ötletnek, emellett téli kencéket is mutatunk, sőt, a raclette-készítés rejtelmeibe is beavatjuk Önöket, hiszen nem csak szabadtéren lehet finomakat készíteni. Továbbá folytatódik a Gyereksarok című rovatunk is, amelyben a Főzőiskola szerkesztőinek csemetéi mutatják meg, ők miket főznek, mi a kedvencük.
Továbbra is várjuk leveleiket, recepteket, kérdéseket, ötleteket az ekfozoiskola@gmail.com e-mail-címre. Ezentúl is igyekszünk a kezdő háziasszonyok, urak segítségére lenni, hogy megbarátkozzanak, megszeressék a sütést-főzést. Ennek érdekében sok-sok receptet lépésről lépésre, fázisfotókkal kísérve készítünk el, hogy könnyebb legyen a dolguk. Tartsanak velünk továbbra is, készítsünk sok-sok finom fogást hónapról hónapra, és merüljünk el közösen minél mélyebben a gasztronómia rejtelmeiben, hiszen a konyhaművészet egy kiapadhatatlan forrás, mindig lehet újat tanulni.

Barabás Orsolya

Ízelítő

Idén jelentek meg


Erdelyi Konyha

2017-ben jelentek meg


Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha

Főzőiskola arhívum » »