kispajtas

XVIII. évf. 3. szám – 2021. november-december
Ismeretterjesztő folyóirat 7-11 éves gyerekek számára

Furkeszo

Oldalszám: 42
Megrendelheti webboltunkban!
  Kezdje velünk a tanévet!
  Kedves pedagógus!  


1. Szeptemberben meghirdettük az éves pályázatot a pedagógusok számára, amelyen értékes díjakat nyerhetnek az iskolai év végén. A pályázathoz szükséges gyűjtőszelvény e lapszámban, a 13-14 oldalon található. Ragassza a szeptemberi szám 37. oldalán levő bélyeget az e számban található gyűjtőlapra. Következő lapszámainkban keresse a kivágandó bélyegeket, majd ragassza a gyűjtőlapra. Jól őrizze meg a gyűjtőlapot, mert ezt kell beküldenie ahhoz, hogy részt vehessen a sorsoláson, és remek díjakat nyerjen. Beküldeni majd csak akkor kell, amikor minden bélyeg a helyére került. Beküldési határidő: 2022. június 10. A sorsolás időpontja: 2022. július 11.
2. Két tankönyv magyar fordítása is készül: a 3. osztályos Polgári nevelés, illetve a 4. osztályos Történelem. Szeptemberben még biztosan nem jutnak el a gyerekekhez a lefordított tankönyvek, ezért segíteni szeretnénk a pedagógusok munkáját. A Fürkészőben INGYENES MUNKALAPOKAT találhatnak mindkét tantárgyból, magyar nyelven. A román nyelvű tankönyvek - digitális változatukkal együtt- megtalálhatóak a Tanügyminisztérium honlapján: http://www.manuale.edu.ro

  Menő ajándékok, szuper díjak
  Fürkésző-rajongóknak  


1. A Fürkésző minden számában remek ajándékokat találsz! A novemberi-decemberi lapban díszíthető, színezhető, festhető, ujjal is nyomdázható falemez figurák várnak rád, 45 féle változatban.
2. Folyóiratunk minden számában új pályázatok és szuper nyeremények várnak rád! November-decemberi pályázataink díjait a D-toys ajánlotta fel.
1. pályázat: Hol van a kakukk? (7. old.)
2. pályázat: Lóugrásban (7. old.)
3. pályázat: Párosan (7. old.)
4. pályázat: Madárlesen (7. old.)
5. pályázat: Csinálj rendet! (7. old.)
6. pályázat: Csigavonalban (9. old.)
A pályázatok beküldési határideje: 2022. január 21.

3. De ez még nem minden! Éves pályázaton is rád mosolyoghat a szerencse! Értékes díjakat nyerhetsz az iskolai év végén. Te csak pályázz! A nyereményről mi gondoskodunk! A pályázathoz szükséges gyűjtőszelvényt az októberi lapszámban, a 36-37. oldalon közöltük. Ragaszd a 21. oldalon levő bélyegeket is a gyűjtőlapra. Következő lapszámainkban keresd a kivágandó bélyegeket, majd ragaszd a gyűjtőlapra. Jól őrizd meg a gyűjtőlapot, mert ezt kell beküldened ahhoz, hogy részt vehess a sorsoláson, és remek díjakat nyerj. Beküldeni majd csak akkor kell, amikor minden bélyeg a helyére került. Beküldési határidő: 2022.június 10. A sorsolás időpontja: 2022.július 11.
4. Fürkész Peti havonta megjelenő feladatokkal segít felkészülni a Fürkész helyesírási és nyelvhelyességi versenyre!
5. Barangolás Európában - A csapatversenyre való felkészülésben segítségetekre lehet a Fürkésző! Bátorítunk, kapcsolódjatok be ti is a Nagyváradon a 3-4. osztályosoknak megszervezendő csapatversenybe! Gyertek, barangoljunk együtt!
6. És ez még nem minden! Pluszajándékok: cukorkadoboz, angyalváró naptár, poszter a karácsonyi szép emlékeid megőrzésére.

Ízelítő

A kiadvány megjelenését támogatja a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány