kispajtas

XVIII. évf. 2. szám – 2021. október
Ismeretterjesztő folyóirat 7-11 éves gyerekek számára

Furkeszo

Oldalszám: 42
Megrendelheti webboltunkban!
  Kezdje velünk a tanévet!
  Kedves pedagógus!  


1. Szeptemberben meghirdettük az éves pályázatot a pedagógusok számára, amelyen értékes díjakat nyerhetnek az iskolai év végén. A pályázathoz szükséges gyűjtőszelvény e lapszámban, a 13-14 oldalon található. Ragassza a szeptemberi szám 37. oldalán levő bélyeget az e számban található gyűjtőlapra. Következő lapszámainkban keresse a kivágandó bélyegeket, majd ragassza a gyűjtőlapra. Jól őrizze meg a gyűjtőlapot, mert ezt kell beküldenie ahhoz, hogy részt vehessen a sorsoláson, és remek díjakat nyerjen. Beküldeni majd csak akkor kell, amikor minden bélyeg a helyére került. Beküldési határidő: 2022. június 10. A sorsolás időpontja: 2022. július 11.
2. Két tankönyv magyar fordítása is készül: a 3. osztályos Polgári nevelés, illetve a 4. osztályos Történelem. Szeptemberben még biztosan nem jutnak el a gyerekekhez a lefordított tankönyvek, ezért segíteni szeretnénk a pedagógusok munkáját. A Fürkészőben INGYENES MUNKALAPOKAT találhatnak mindkét tantárgyból, magyar nyelven. A román nyelvű tankönyvek - digitális változatukkal együtt- megtalálhatóak a Tanügyminisztérium honlapján: http://www.manuale.edu.ro

  Menő ajándékok, szuper díjak
  Fürkésző-rajongóknak  


1. A Fürkésző minden számában remek ajándékokat találsz! Az októberi lapban szerencsehozó állatkák várnak rád. Tiéd lehet az alvó sárkány és a szundikáló unikornis, vagy a vidám krokodil és a mosolygó víziló!
2. Folyóiratunk minden számában új pályázatok és szuper nyeremények várnak rád! Októberi pályázataink díjait a D-toys ajánlotta fel.
1. pályázat: Hol van a kakukk? (7. old.)
2. pályázat: Állati... (7. old.)
3. pályázat: Az iskolában (9. old.)
4. pályázat: Csak egy betűt (9. old.)
5. pályázat: Lóugrásban (9. old.)
6. pályázat: Csak duplán! (9. old.)
A pályázatok beküldési határideje: 2021. november 26.

3. De ez még nem minden! Éves pályázaton is rád mosolyoghat a szerencse! Értékes díjakat nyerhetsz az iskolai év végén. Te csak pályázz! A nyereményről mi gondoskodunk! A pályázathoz szükséges gyűjtőszelvény e lapszámban, a 36-37. oldalon található. Ragaszd a szeptemberi szám 37. oldalán levő bélyeget az e számban található gyűjtőlapra. Következő lapszámainkban keresd a kivágandó bélyegeket, majd ragaszd a gyűjtőlapra. Jól őrizd meg a gyűjtőlapot, mert ezt kell beküldened ahhoz, hogy részt vehess a sorsoláson, és remek díjakat nyerj. Beküldeni majd csak akkor kell, amikor minden bélyeg a helyére került. Beküldési határidő: 2022.június 10. A sorsolás időpontja: 2022.július 11.
4. Fürkész Peti havonta megjelenő feladatokkal segít felkészülni a Fürkész helyesírási és nyelvhelyességi versenyre!
5. Barangolás Európában - A csapatversenyre való felkészülésben segítségetekre lehet a Fürkésző! Bátorítunk, kapcsolódjatok be ti is a Nagyváradon a 3-4. osztályosoknak megszervezendő csapatversenybe! Gyertek, barangoljunk együtt!
6. A hargitafürdői mesés tábor megszervezése az elmúlt két évben a járvány miatt hiúsult meg. Szándékunkban áll folytatni a tábor megszervezését és megrendezését, de csak akkor, amikor a járványügyi helyzet ezt megengedi. Reméljük, hogy mielőbb felhőtlenül táborozhatunk, és sikerül megrendezni a Fürkésző Mackótábort.
7. És ez még nem minden! Pluszajándékok: boszirepülőgépek, tökdísz, a poszteren: Cristiano Ronaldo. .

Ízelítő

A kiadvány megjelenését támogatja a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány