Fürkésző        XIV. évf. 8-9. szám – 2018. május-június
Ismeretterjesztő folyóirat 7-11 éves gyerekeknek

Kispajtas

Oldalszám: 60     Ára: 6,00 lej
Keresse a hírlapárusoknál!
Előfizethető!
  Menő ajándékok, szuper díjak és  
  kedvezmények diákok részére:  


1. Vásárold meg a Fürkésző május-júniusi számát, és kérj a terjesztőtől egy zsákbamacskát! Zsákbamacska? Nem tudod, mit rejt a csomagja! Kíváncsi vagy, hogy mit is rejtegetnek a csomagok? Ha elárulnánk, elmaradna a móka! Ebben rejlik a játék: a csomagokról nem lehet előre tudni, mi rejlik bennük. Egy dolgot elárulunk: lehet bennük ledes csúzlis helikopter, Hello Kittys vagy Verdás matrica, kulcstartós golyóstoll, világító karkötő, szilikon karkötő, modellezőlufi, öntapadós dekorgumi, illatbomba, mágikus tengeri lény vagy éppen menő tetkó.
2. Fürkész Peti kihírdette a Fürkész helyesírási és nyelvhelyességi verseny nyerteseit! Lapozz az 53. oldalra! Gratulálunk minden résztvevőnek!
3. Barangolás EUrópában – A csapatversenyre való felkészülésben segítségetekre lehet a Fürkésző! Ebben a tanévben immár 14. alkalommal szervezik meg Nagyváradon a 3-4. osztályosoknak szóló csapatversenyt. Bátorítunk, kapcsolódjatok be ti is a vetélkedőbe! Gyertek, barangoljunk együtt! (12-13. oldal)
4. És ez még nem minden! Pályázz és biztosítsd helyed a hargitafürdői 2. MACKÓ-TÁBORBAN! Lapozz a 46-47. oldalra!
Induljon a verseny! A tét: egy csodálatos táborozás Hargitafürdőn. Táborunkba a szépséges Hargitafürdőn jövő nyáron a legkitartóbb, legügyesebb olvasóinkat várjuk! Vegyetek részt egész éves pályázatunkon, oldjátok meg minden hónapban a feladványokat, vágjátok ki a kivágandókat, aztán küldjétek be a hibátlanul kitöltött, névvel-címmel ellátott pályázati szelvényt (lásd a szeptemberi számban), és reménykedjetek, hogy a szerencse a sorsolás alkalmával a ti csapatotokat részesíti majd kegyeiben. Beszéljétek meg szüleitekkel is, és állítsátok össze 3 személyes csapatotokat úgy, hogy ha nyertek, egy kísérővel együtt biztosítani tudjátok utatokat Hargitafürdőig. A többiről mi gondoskodunk!
5. Ajándék társasjáték (poszter), aminek érdekessége, hogy te magad találhatod ki a játékszabályokat, titokőrző hernyócska és szivárványos üdvözlet (a mellékletben).

Pedagógusok részére:

Töltsön egy felejthetetlen hetet a hargitafürdői Mackótáborban! Addig is segítsen diákjainak, hogy összeállítsák 3 személyes csapataikat.Ízelítő

A kiadvány megjelenését támogatja a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány