Szemfüles        XXVIII. évf. 7. szám – 2018. március
Tinimagazin V -VIII. osztályos gyermekek részére

Szemfules

Oldalszám: 56     Ára: 4,50 lej
Keresse a hírlapárusoknál!
Előfizethető!
TABU! Új rovattal készülünk

Nem könnyű a tinik élete. Sok mindent nem értenek még, már nem gyerekek, még nem felnőttek, a köztes lét valahogy annyira kuszának látszikl Tudjuk, hogy a hormonok sok mindenért felelősek: a gyerektestből férfiak és nők lesznek, ám ez nem is olyan egyszerű folyamat.
A hormonok összevissza zavarnak mindent, ez pedig a tinik kedélyére is óriási hatással van. Néha kirobbanóan jókedvűek.máskor magukba zuhanva úgy érzik, hogy senki sem érti meg őket. Sovány vigasz, hogy azzal próbáljuk őket nyugtatni, hogy ezen a folyamaton mindenki átmegy, mert a tini úgy érzi, hogy neki akkor is rosszabb!
Egy új rovatot indítunk következő számunktól, melyben olyan témákat szeretnénk kibeszélni, melyek ebben a nehéz időszakban foglalkoztatják a tiniket.. Addig is, ha kérdésetek van testi, lelki problémáitokkal kapcsolatosan, írjátok meg nekünk a szemfulestinimagazin@gmail.com címre, és következő számunkban már válaszolunk is rá!

Felnőni nem is olyan rossz dolog!

Ha te is úgy érzed, hogy agyonnyom a sok elvárás, hogy egyedül vagy, senki sem ért meg - ha úgy látod, hogy régi barátaid is „megbolondulnak" és játsszák az eszüket, akkor gondolj arra, hogy mindez csak egy átmenet, amin át kell esni. Sőt, gondolj arra, hogy a ma olyan komolynak tűnő szüleid és tanáraid is hasonló gondokkal küzdöttek valamikor - de megtanulták, hogy ezt az átmeneti, de valóban nehéz korszakot kezelni kell, és lehet is. Nyugodtan menj oda hozzájuk, és kérdezz rá: ők milyen kamaszok voltak. Örömmel mesélnek majd arról, milyen nehéz is volt számunkra is a felnőtté válás, és milyen buktatókon kellett átesniük ahhoz, hogy újra és újra felállva olyan a felelősséggel teli komoly felnőtté váljanak, amilyen te is leszel pár év múlva!

Szemfüles tábor baráti körben 2018
Pályázz és hozd el a legjobb barátodat is!

Ha szeretnél részt venni egy felejthetetlen Szemfüles táborban jövő nyáron, nincs más dolgod, mint megkeresni azt a 8 kis képet, amit minden hónapban elrejtünk a lapban, felragasztani a pályázati szelvényre, amit a 2017-es októberi számunkban találsz meg, és válaszolni a feltett kérdésre: Mit szeretek legjobban a Szemfülesben? Figyelmesen add meg az elérhetőségi adataidat a pályázati szelvény másik oldalán, majd borítékold és küldd el postacímünkre (330190, Deva, o.p. 138) 2018 május 30-ig, aztán szurkolj, hogy a te neved sorsoljuk ki!
Jaj, majd elfelejtettem! Nevezd meg a legjobb barátod, barátnőd, testvéred, unokatestvéred, vagy szerelmed is a levélben, az „Ő az, akit magammal vinnék a táborba!” kérdésnél, indokold meg, hogy miért pont őt, és nyerj az ő számára is, egy egyhetes felejthetetlen tábort sok-sok játékkal, mókával és jó baráttal együtt!
A pályázati képek a hónapoknak megfelelően lesznek elnevezve.

Most minden Szemfüleshez 1 ajándék gumikarkötő jár! Kérd a terjesztőktől!

Ízelítő