Szemfüles        XXVIII. évf. 3. szám – 2017. november
Tinimagazin V -VIII. osztályos gyermekek részére

Szemfules

Oldalszám: 56     Ára: 4,50 lej
Keresse a hírlapárusoknál!
Előfizethető!
A hely ahol élek

Egy aranyos, pár éves gyerek mondta egyszer, mikor az édesanyjával beszélgettünk, és a kellemetlen időre panaszkodtunk, hogy „ránk őszült”. Annyira aranyos volt, és olyan jól állt neki, hogy azóta, amikor beköszönt a hűvös, szeles ősz, bizony már csak annyit mondunk: tényleg ránk őszült…
Ahogy pedig kinéz, nem is nagyon lesz ez másképp, valahol elkallódtak a vénasszonyok a nyarukkal együtt idén. Amúgy figyeltétek már mekkora hőmérsékleti különbségek vannak Erdély különböző régióiban? Míg itt Nagyváradon ahol élek, a bátrabbak még pólóban járnak, addig Csíkban már megvoltak az első fagyok! Erről jut eszembe egy vicces történet. Pár éve Székelyföldi körutazáson jártunk, Parajdon szálltunk meg, de olyan meleg volt, hogy alig bírtuk. Közben azt olvastam egy útikönyvben, hogy aki Gyergyóba megy, akármilyen kánikula is van máshol, azért vigyen valamit, amit magára vehet, mert arrafelé hűvösebb az idő. Izzadó barátaim jól szórakoztak a dolgon, és még másnap is kérdezgették, hogy a csizmát meg a dzsekit betettem-e? Mivel kisgyerekekkel voltunk én bizony beraktam egy-egy felsőt, elfér a csomagtartóban alapon. Lett ám nagy csodálkozás, amikor a gyergyószárhegyi Lázár-kastélyhoz érve igencsak búsan fújdogált a szél. Előkerültek a felsők, a barátok meg abbahagyták a piszkálást, nem is szívesen emlegették utána az esetet…
De éppen ettől szép ez a világ: mindenhol más, mindenhol különleges valamiért! Mutasd meg nekünk, hogy mennyire, és nyerj értékes karácsonyi ajándékot!

Fagyal Hajnalka

Pályázat: Ez az én világom! Ez az én iskolám! Hohohó!
Idén a Szemfüles is ajándékot hoz a karácsonyfa alá!

Nem is lehetne jobban megismerni egy települést, vidéket, várost, mint azok által, akik benne élnek. Ők tudják mi a legszebb benne és miért szeretnek ott élni, ahol élnek. Mutasd meg nekünk te is a lakóhelyedet, ahol élsz, a nevezetességeit, az iskolát, közös képedet a kedvenc tanároddal, a barátaidat, az osztályodat, és nyerd meg három értékes karácsonyi meglepetés ajándékunk egyikét, amiben az egész család találhat kedvére valót!
A pályázóktól saját készítésű fotókat várunk (akár telefonosat is, csak jó minőségű legyen), illetve egy maximum 2500 karakteres szöveges bemutatót a településről, ahol élnek!
A pályázatokat a Szemfüles szerkesztőségi tagok bírálják el december 10-ig, hogy ajándékaink még elérjenek hozzátok karácsonyig, így legkésőbb december 6-ig küldjétek el a pályázatokat! A pályázatokat erre az email címre várjuk: szemfulestinimagazin@gmail.com Sok szerencsét!

Szemfüles tábor baráti körben 2018
Pályázz és hozd el a legjobb barátodat is!

Ha szeretnél részt venni egy felejthetetlen Szemfüles táborban jövő nyáron, nincs más dolgod, mint megkeresni azt a 8 kis képet, amit minden hónapban elrejtünk a lapban, felragasztani a pályázati szelvényre, amit ebben a számban, az 51 oldalon találsz meg, és válaszolni a feltett kérdésre: Mit szeretek legjobban a Szemfülesben? Figyelmesen add meg az elérhetőségi adataidat a pályázati szelvény másik oldalán, majd borítékold és küldd el postacímünkre (330190, Deva, o.p. 138) 2018 május 30-ig, aztán szurkolj, hogy a te neved sorsoljuk ki!
Jaj, majd elfelejtettem! Nevezd meg a legjobb barátod, barátnőd, testvéred, unokatestvéred, vagy szerelmed is a levélben, az „Ő az, akit magammal vinnék a táborba!” kérdésnél, indokold meg, hogy miért pont őt, és nyerj az ő számára is, egy egyhetes felejthetetlen tábort sok-sok játékkal, mókával és jó baráttal együtt!
A pályázati képek a hónapoknak megfelelően lesznek elnevezve.
Az elsőt, a 3. oldalon láthatod!

Gondolj a jövőre: rendeld meg, és hazaviszik a Szemfülest!

Mi már felkészültünk a 2017-2018-as tanévre! Az internetes előfizetés lehetőségének köszönhetően sokan megrendelitek a Szemfülest, hiszen így nem kell a magazin után járni, mert a postás hazaviszi! Ha szeretnél minden lapszámunkhoz hozzájutni, rendeld meg te is.
Ez nagyon egyszerű. A 9 hónapos előfizetés ára csupán 36 lej, a postázás árát a kiadó állja. Ezt az összeget a szelvényen is megtalálható címre kell átutalnod postán (Editura Corvin - Varga Vilma - 330161 Deva, str. dr. Victor Şuiaga nr. 14, jud. Hunedoara).
Ezt követően itt, a kiadó honlapján, kitöltöd a megrendelőszelvényt, és megnyomod a „Megrendelem” gombot. Ezután már semmi dolgod nincs, csak havonta várni a postást!
A második lehetőség, hogy megrendeled teljes évre az iskolai terjesztőknél. Ebben az esetben az első nyolc lapszámot kell csupán kifizetned, példányonként 4,50 lejt, az utolsó lapszámot ingyen kapod.

Ha véleményed van, vagy kérdésed, vagy csak egyszerűen kíváncsi vagy valamire, és megkérdeznéd szerkesztőinket, keress minket Szemfüles Tinimagazin név alatt a Facebookon, hagyj üzenetet, vagy csak olvasgasd híreinket!

Ízelítő