Corvin Nagy rejtvénykönyv
XXV. évf. 2020. – 2. (106.) szám

Nagy rejtvénykönyv

Oldalszám: 148
Megrendelheti webboltunkban!

Kedves olvasónk, rejtvényfejtőnk!

Ezerkilencszázkilencvenhatban akkor tavasz volt. Eddig semmi különös. Hisz nem az első, nem is az utolsó tavasz köszöntött ránk. Művészek sokféleképpen megénekelték addig a tavaszt (versben, prózában, zenében, festményen), és fogják még bizonyára.
Ébredezett a természet a hideg tél után. Megújulni készült a világ. Ilyenkor szívünk-lelkünk óhajtja a változást. Ugye még eddig sincs semmi különös. Hétköznapok és ünnepnapok pont úgy voltak akkor is, mint máskor. Ki-ki a maga módján, emlékeit felidézve gondol vissza azokra az időkre. Már amennyire visszaemlékszik, hisz azóta eltelt több, mint húsz év. Ami bizony nem kevés. Valamiben azonban más volt az a tavasz. Persze minden tavasz más, mondhatnánk, s ez így is van, de mégis. Bizonyára az Önök életében is voltak olyan események amelyekre bármikor vissza tudnak emlékezni, függetlenül az évek távlatától. Azért születtek a fentebbi sorok, mert egy pár pillanat erejéig mi is emlékezünk, s szeretnénk, ha velünk együtt olvasóink is ezt tennék. Talán már rá is jöttek, hogy mitől volt más az akkori tavasz, hogy mire is hívnánk fel most a figyelmet. Kiadónk életében nagy eseményre készültünk. Azon a tavaszon született meg az ötlet, szökkent szárba az elképzelés és veselkedtünk neki a munkának, hogy a már létező rejtvénylapjaink mellett életre hívjuk első kötetünket, amit Nagy rejtvénykönyvnek kereszteltünk. (Talán a borítójára még emlékeznek is.) Akkori lehetőségeinkhez mérten nagy is volt. Formátumban, oldalszámban, rejtvények mennyiségében, s nem utolsó sorban a nyereményekben is. Sok más kezdeményezésünkhöz hasonlóan, Önök nagy lelkesedéssel álltak e kiadvány mellé is. Évi négy kötetet terveztünk akkor, de volt egy időszak, amikor a hatot is kevesellték rejtvényfejtőink. Aztán visszatértünk a négy kötetre, de nőtt az oldalszám, több lett benne a rejtvény. Minek folytatnánk? Rengeteg feladványt közöltünk hasábjainkon ezen évek alatt. Talán észre sem vették, hogy szép lassan ez már a százötödik kötet. S mint olyan lássuk, mit kínál ez alkalommal. Teszünk most egy újabb lépést előre, s ettől a számtól kezdve száznegyvennyolc oldallal kedveskedünk olvasóinknak. Pályázatunk továbbra is megmarad, s ebben a kötetben a 3-6. oldalakra helyeztük a négy versenyrejtvényt.
A pályázati szelvényt pedig a 143-144. oldalakon találja. Nyereményeink változatlanul a következők:
Fõdíj: 400,00 lej értékû vásárlási utalvány Corvin termékekre
II-XX. díj: ajándékcsomag.
Beküldési határidő: 2020. augusztus 14.
A pályázati szelvényen a négy rejtvény megfejtését kérjük beküldeni. Jó rejtvényfejtést, és kellemes kikapcsolódást kívánunk lapunk társaságában, a pályázaton pedig sok sikert!

Ízelítő


Nagy rejtvénykönyv

Nagy rejtvénykönyv

Nagy rejtvénykönyv

Nagy rejtvénykönyv