Erdelyi Konyha Erdélyi Konyha recepteskönyvek 8.

ZÖLD FŰSZERES ételek


Formátum: A5
Oldalszám: 128
Megrendelhető webboltunkban!                          

Rövid ismertető Az erdélyi konyha jellegzetességét a helyi friss fűszerek hagyományhű használata adja. Fűszer nélkül nincs konyhaművészet, viszont jól fűszerezni nem könnyű. Aki szereti a jó ételeket, és élvezi az ízek és fűszerek változatosságát, azoknak ajánljuk sorozatunk 8. kiadványát. Erdélyben választékos a zöld fűszerek használata, a legnépszerűbb fűszerek pedig a kapor, a tárkony, a kakukkfű, a lestyán, a csombor, a majoránna és a köménymag. Rengetegféle fűszert ismerünk, de ebbe a könyvbe elsősorban az Erdélyben használatos fűszerekkel ízesített ételek kerültek be, mégpedig sok igazán különleges receptet válogattunk össze. Könyvünk tíz fejezetében 226 recepttel kedveskedünk olvasóinknak, és összeállításunkban egyszerűbb és nehezebben elkészíthető ételek egyaránt megtalálhatók. Kiadványunk célja, hogy megismertesse az olvasókkal ezeknek a fűszereknek a széles körű használatát, és felfedje Önök előtt a fűszerek csodálatos világát. Lapozgassák kiadványunkat, válogassanak kedvükre receptjeink közül, és tartsák szem előtt, hogy a megfelelő fűszerezés a sikeres főzés titka. Kívánjuk, hogy receptjeink fűszerezzék meg mindennapjaikat!

Erdelyi Konyha Erdélyi Konyha recepteskönyvek 6.

ÍZES-SZÍNES nyári ételek


Formátum: A5
Oldalszám: 128
Megrendelhető webboltunkban!                          

Rövid ismertető A kötetünk kilenc fejezetébe csoportosított több mint 200 recepttel az időszak kínálatára hangolódtunk, az idényben beszerezhető zöldségek és gyümölcsök felhasználásával készítheto finomságokra helyeztük a hangsúlyt. Gondoltunk a kirándulásokra is, hiszen a hátizsákos kirándulásokra alkalmas szendvicsektol a kerti grillpartikon át egészen az erdei bográcsozásig ötleteket kívánunk adni, milyen finomságokat készíthetnek és fogyaszthatnak a szabadban. Receptajánlataink mindenkihez szólnak, hisz mind a kezdő, mind a rutinos konyhatündérek vagy a szabadban szívesen fakanalat, grillszerszámot ragadó férfiak is megtalálják a számukra kedvező fogást. Válogassanak kedvükre receptjeink közül, hiszen kihagyhatatlan nyári ízek ezek, melyek arra hivatottak, hogy az évnek ebben az időszakában minél változatosabbá tegyék étrendünket.

Erdelyi Konyha Erdélyi Konyha recepteskönyvek 5.

NÉGY ÉVSZAK gombás ételei


Formátum: A5
Oldalszám: 128
Megrendelhető webboltunkban!                          

Rövid ismertető A legízletesebb gombás ételek a vadon termő gombákból készíthetők. Az elkészítés receptje az az erdőn-mezőn termő gombákból akár így is kezdődhetne: „Végy egy csipetnyi szabad időt, tanuld meg pontosan felismerni a gombákat, s a legfontosabb, a jó gombaszezont se felejtsd ki, mint elengedhetetlen alkotórészt.”
A több mint száz receptet tartalmazó gasztrokötetünket úgy állítottuk össze, hogy az ételek mindenki számára elkészíthetők legyenek. A termesztett gombáknak köszönhetően az év valamennyi időszakában lehetséges gombához jutni. Így azok is élvezettel főzhetnek, akik a sarki zöldségestol vagy a bevásárlóközpontok polcairól jutnak hozzá e finom csemegéhez. Az „igazi” gombász azonban egész évben járja az erdőt-mezőt, hiszen az első gombák, már kora tavasszal megjelennek, és egyes fajok még télen is szedhetők. S a bőség idején begyűjtött, tartósításra alkalmas gombákból (szárítva vagy fagyasztva) egész télen asztalunkra varázsolhatjuk a négy évszak gombaízeit.

Erdelyi Konyha Erdélyi Konyha recepteskönyvek 2.

TAVASZI bőségtál


Formátum: A5
Oldalszám: 128
Megrendelhető webboltunkban!                          

Rövid ismertető Hagyományos ízek új köntösben
A hosszú, hideg, fizikai és lelki tartalékokat egyaránt kimerítő tél után mivel lendíthetnénk kedélyállapotunkon és erőnlétünkön, ha nem a kora tavasszal sarjadzó, friss leveles zöldségekkel? A klorofillban gazdag spenót, sóska, fejes saláta és medvehagyma, de a roppanós hónapos retek, zöldhagyma és a primor zöldségek is mind olyan táplálékokat tartalmaznak, amelyekkel feltölthetjük a télen kiürült „vitaminraktárunkat”. Ezekhez a friss zöldségekhez jól illik a húsvéti ünnepkör jellegzetes húsféléje, a bárányhús, a tojás és a hal, de akár a szárnyas húsa vagy a sonka is. A fennebb említett hozzávalókból ízletes salátákat, könnyű leveseket és pompás főételeket készíthetünk, ehhez szolgál néhány ötlettel az Erdélyi Konyha szerkesztőcsapata, illetve néhány Erdélyhez kötődő gasztroblogger.

Erdelyi Konyha Erdélyi Konyha recepteskönyvek 1.

FÉL ÓRA és tálalva


Formátum: A5
Oldalszám: 128
Megrendelhető webboltunkban!                          

Rövid ismertető „Azzá leszel, amit eszel!”
„... ebben a könyvben azokat az általunk mindennap használt receptjeinket gyűjtöttük össze, amelyek egyenként fél óra alatt elkészíthetők. A kínálatunkban egyaránt megtalálhatók a gyorsan készülő vitamindús saláták, amiket egyaránt felszolgálhatunk reggelire, vacsorára, de ebéd kiegészítőjeként, illetve akár állófogadás hidegtálain is. Megosztjuk önökkel a „ripsz-ropsz” pillanatok alatt elkészülő „hamar leveseinket”, amelyeket olyankor érdemes elkészíteni, ha valami könnyű, meleg, lédús eledelre vágynak. Foételeink igazi remekei az erdélyi gasztronómiának, ugyanis nemcsak laktatósak és táplálóak, de szépen tálalva esztétikai élményt is nyújtanak fogyasztójának. Ha pedig valami édességre fáj a foguk, akkor válasszanak a néhány perc alatt elkészíthető desszertjeinkből. Valamennyi receptünk amellett, hogy gyorsan készül, könnyen elkészíthető, emiatt ajánljuk minden kezdő háziasszonynak, illetve a főzés művészetével kacérkodó fiatalnak. Vágjanak bele, próbálják ki receptjeinket!”