Erdélyi Konyha Kalendárium 2022

Erdelyi Konyha

Oldalszám: 400
Megrendelhető webboltunkban!
12 éve Erdélyi Konyha Kalendárium

Az év közepe táján a BBC egy érdekes hozadékára világított rá a világjárványnak: sokkal többet olvasunk, mint előtte. Nem csak a könyvek, hanem minden papír alapú, kézzel fogható termék keresettebb lett, így a rejtvények, magazinok, sőt a gyerekeknek szóló kiadványok, például a kifestők és foglalkoztatók is. Több kiadó is megszólalt az ügyben, de talán a Harry Potter-könyvek piacra dobója, a brit Bloomsbury foglalta össze legbeszédesebben a jelenség magyarázatát, miszerint: "Ahogy teltek a hónapok, egyre értékesebbé vált az olvasás. Az emberek először filmeket néztek, de egy idő után megunták, és rátértek az olvasásra." Az elemzések szerint két kiemelkedően érintett téma érdekli az embereket, akik a pozitív gondolkodást és üzeneteket hordozó kiadványokat keresték legtöbbször, de a gasztrokiadványok, szakácskönyvek is az érdeklődés középpontjába kerültek, méghozzá azért, mert a konyhai tevékenységek iránt addig nem igazán érdeklődők is elkezdték felfedezni a sütés-főzés varázsát - már csak azért is, mert így lefoglalhatták magukat, egy finom ételtől pedig nem csak jóllaktak, de sikerélményt is értek el.
Az eltelt nehéz hónapokkal a hátunk mögött, kiadóként mi ezúttal szeretnénk megköszönni a töretlen érdeklődést kiadványaink felé Önnek, Önöknek, kedves olvasóink, az új év küszöbén legújabb kalendáriumunkkal, amelyik már a 12-ik a sorban, és amit azóta adunk ki, hogy az Erdélyi Konyha kiadványunk rendszeresen megjelenik. Bár ez a kiadó történelmében szép szám, a kalendáriumok történetében eltörpül, hiszen ezek a kiadványok sokkal régebbi időkre tekintenek vissza. Az év napjait, a nevesebb napokat, ünnepeket felsorakoztató kiadványok, melyek rendszerint olvasnivalót is tartalmaztak, azért találták ki, hogy az idő múlását kövessék. Az első kiadványok valamikor a 15-16. század fordulóján jelentek meg, és teljes évre szóló naptárak voltak, hatalmas sikert aratva, már csak azért is, mert már akkor tartalmaztak a mindennapi élethez szolgáló hasznos, praktikus tanácsokat és izgalmas olvasnivalókat is. Érdekesség, hogy akkoriban, a nehézkes „terjesztés" miatt, még év közepén adták ki, hogy év végére a legeldugottabb helyekre is eljussanak.
Azóta nagyon sokat változott a világ, a terjesztés is villámgyors lett a régihez képest, de szerencsére az érdeklődés a kiadvány iránt töretlen. A szokás, mely szerint egy kalendáriumnak rendszerint van valamilyen témája, ami köré felépül, azóta is él, így teszünk mi is évről évre. Esetünkben a fő téma a gasztronómia, ám ezen belül minden évben kiválasztunk egy tárgykört, amit körbejárunk a hónapokat követve. Ezúttal izgalmas alapanyagokat választottunk, melyekhez nemcsak recepteket, hanem érdekes tudnivalókat, olvasnivalókat is összegyűjtöttünk, így a 2022-es kalendáriumunk színes, könnyed és hasznos is lett egyben, sok-sok nagyszerű recepttel tarkítva.
Ezzel a kis könyvecskével szeretnék hát a kiadó nevében is minden kedves olvasónk számára egy szerencsésebb, boldog új évet, kitartást, jövőbe vetett gyökeres hitet és sok pozitív gondolatot kívánni.

Fagyal Hajnalka

Ízelítõ

Megjelent Kalendáriumok:


Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha