Úgy tartják, április az év bolondos hónapja. Diákkoromban mindig fenntartásokkal készültem iskolába, amikor április elseje hétköznapra esett, mert tudtam: biztosan lesz valami olyan csínytevés, amire felkészülni sem lehetett. Jó szórakozás volt, amikor ezen a napon helyet cserélhettünk a tanárainkkal, így egy kicsit az ő bőrükbe bújva megtapasztalhattuk, mennyire nem egyszerű a másik oldalon állni, vagyis elismeréssel adózhattunk pedagógusainknak. Volt egy em-lékezetes bolondos nap, amit azóta sem felejtettem el, mert egy életre megtanultam, hogy van, amikor a poén nem mindenkinek az, és hogy nem nézhetünk mindent a saját szemüvegünkön keresztül, hiszen, ami nekünk tetszik, jópofa, az lehet, hogy egy másik embernek maga a rémálom. Egy jó barátunkat, aki teljesen autóbolond volt, azzal akartunk megviccelni, hogy április elsején eltüntettük az otthonuk elől a nemrég vásárolt csodajárgányt. Egyszerűen eltoltuk egy olyan helyre, ahol nem látta, amikor kilépett a kapun. Még most is látom magam előtt, ahogyan elsápadt, futott körbe-körbe, miközben kereste. Kétség-beesésén eleinte nevettünk, hamarosan rájöttünk azonban, mennyire nem volt jó ez az ötlet, és
Kínálatunk    
Gasztronómiai magazinunk áprilisi kiadványa
meses kifest
    
_______________________________________
Nyitólap            Súgó               Tagság          Kapcsolat
Olvasóink megtalálhatnak minket a www.erdko.ro weboldalon is!
www.erdko.ro
Keresse a terjesztőknél!
Ára: 3,80 lej

Ízelíto:
Corvin Erdélyi Konyha VI. évf. 4. (53.) szám - 2014. április
egyáltalán nem végződött közös mulatsággal, hiszen barátunkhoz kis híján mentőt kellett hívnunk, annyira rosszul lett az ijedtségtől. Azóta igyekszem nem mások kárán nevetni, hanem együtt örülni, felszabadultan kacagni embertársaimmal.
Ez az április talán nem lesz annyira bolondos, már érzem az orromban a tavasz illatát, és mivel még tart a böjt, igyekszem egy kicsit átgondolni mindazt, amire nem jut idő egyébként a rohanó mindennapokban. Optimista személyiségként sokáig nem értettem, miért jó az nekem, ha a böjt jegyében lemondok valamiről, legyen az étel, ital vagy valami számomra fontos dolog. Mára azonban megtanultam, hogy ez testi vagy lelki felfrissülést, megújulást jelent, és a lemondás nem mindig negatív értelmű, mert olyan többletet hozhat magával, amelytől aztán húsvétra sokkal jobban érzem magam.
Szeretem a húsvétot, azt, amit jelképez számomra. Valahogy nekem az életet jelenti, annak örömét hordozza magával. Mindig gyermeki várakozással készülök, akárcsak karácsonykor, de ilyenkor még külön boldogság, hogy ebben az időszakban a természet is megújulásnak indul, kivirul. Az aranyeső sárgája éppúgy hozzátartozik, mint a barkaszentelés hagyománya, vagy a gyermekek megajándékozása azáltal, hogy a nyuszi a lakás vagy az udvar különböző pontjain rejti el a kis meglepetéseket. A tojásfestés, az ételszentelés, a közös húsvéti reggeli vagy a hagyományos ételek elkészítése és a szeretteinkkel való elfogyasztása a múlt és a jelen összekapcsolását is jelenti számomra, annak reményében, hogy még sok ilyen alkalom lesz az életünkben. Talán csak a locsolás szokása áll tőlem távol, de az elmúlt két évben már az is más fényben tűnik fel, amióta a kisfiammal együtt éljük ezt meg, hiszen számára ez is örömöt jelent.
Sok ünnep van egy évben, és én úgy gondolom, hogy maga az élet is egy ünnep, amelynek mindennap örülhetünk, amelyet úgy élhetünk meg igazán, ha nem a felszínen létezünk, hanem megpróbálunk a gyermeknevelésben, a főzésben, a munkában és az élet minden területén odafigyelni a legapróbb csodákra is.
Áldott ünnepet, boldog húsvétot kívánok az Erdélyi Konyha kiadója és minden munkatársa nevében!
Barabás Orsolya
Előfizetési akció!
Bolondos április