Szöveggyűjtemények, nyelvkönyvek, példatárak


Példatár

Mózes Csaba

10 szórakoztató teszt matematikából


V-VI. osztály számára

Formátum: A5     Oldalszám: 72    
Ára: 7,50 lej (+ postaköltség)
Megrendelhető

Bemutató: Kedves gyerekek, tisztelt szülők és tanártársaim!
Űgy érzem, illene bemutatkoznom. Több mint húsz éves tanári pályafutásom során mindenféle típusú emberrel összehozott a sors. Mindig felnéztem azokra a pályatársaimra, akik egyszerűen éltek, végezték munkájukat, mivel ezt hivatásuknak érezték. Sokkal többre becsülöm őket azoknál, ... Olvasd tovább... ... akik minden áldozatot meghoznak egy újabb címért, fokozatért.
Ezért elsősorban az előbbiek figyelmébe ajánlom ezt a feladatgyűjteményt, tudom, ők jobban fogják értékelni. Magamról még ennyit: noha nem rendelkezem fokozatokkal, címekkel, az én munkám mértéke a tanítványaim által elért eredményekben van.
Ennek a feladatgyűjteménynek célja, hogy akár tanári segédlettel, akár önállóan minden diák lemérhesse tudását a különböző (remélem változatos) feladatsorok megoldásakor.
Mindegyik teszt célirányos ideje 90 perc, azok a tanulók akik (akár önértékelésük által) elérik a 75 pontot, sikerrel jelentkezhetnek a szórakoztató matematika versenyeire (Kenguru, Zrínyi Ilona, Euclid, stb).
A megoldásokhoz jó szórakozást és sok sikert kívánok mindenkinek.
Mózes Csaba

Szöveggyűjtemények

Pataki Enikő

Irodalmi barangoló

szöveggyűjtemény az V-VI. osztály számára

Formátum: A5         Oldalszám: 336         Ára: 9,50 lej (+ postaköltség)
Megrendelhető!

Bemutató: Kedves olvasó! Barangolni hívlak az irodalom világába, megannyi színes, érdekes történet, mese, vers várja a... Olvasd tovább... ... veled való találkozást, kiegészítve, továbbépítve a tankönyvből megszerzett olvasmányélményeidet.
Jó olvasást, kellemes kikapcsolódást kívánok,
a Szerző.

Tivadar Melinda

Irodalmi barangoló

szöveggyűjtemény a VII-VIII. osztály számára

Formátum: A5         Oldalszám: 336         Ára: 9,50 lej (+ postaköltség)
Megrendelhető!

Bemutató: Kedves hetedikesek, nyolcadikosok! Ez a szöveggyűjtemény elsősorban nektek készült, ízelítőt próbál nyújtani mindazon műfajokból, amelyekkel megismerkedtek ebben a két évben. ... Olvasd tovább... ... Persze, elsősorban nem ez egy irodalmi szöveggyűjtemény célja, hanem a szórakoztatás, az élménynyújtás.
Megpróbálkozhat vele az is, aki csak a kötelező olvasmányokra kiváncsi, de szól azokhoz is, akik a mai világhálón-világhálóból élve is megőrizték érdeklődésüket a nyomtatott betű, az illatos könyv iránt. A szövegek úgy lettek összeválogatva, hogy minnél átfogóbb képet kaphassatok mindarról, amit a régi és a modern irodalom élményvilága nyújthat. Forgassátok élvezettel!
a Szerző.

Adriana Sas-Marinescu, Dicső Anikó

Ocolul lumii în cuvinte

culegere de texte literare pt. clasele V-VI.

Formátum: A5
Oldalszám: 312         Ára: 9,50 lej (+ postaköltség)

Megrendelhető!

Adriana Sas-Marinescu, Dicső Anikó

Ocolul lumii în cuvinte

culegere de texte literare pt. clasele VII-VIII.

Formátum: A5
Oldalszám: 304         Ára: 9,50 lej (+ postaköltség)

Megrendelhető!

Pete László

Magyarok vagyunk - Európában

Kortárs versek iskolai és egyéb ünnepi alkalmakra

Formátum: A5
Oldalszám: 304         Ára: 25,00 lej (+ postaköltség)

Megrendelhető!

Bemutató: A kötetben csaknem ötödfélszáz olyan vers található, amelyek különféle iskolai rendezvényeken adhatók elő. Az óvodásoktól az érettségizőkig ... Olvasd tovább... ... minden korosztály számára akad benne friss, kortárs, jól szavalható magyar vers.
Mai versek, mai nyelven, mai szemmel.
Nem a korábbi időszakokban megszokott „jól fésült” stílus jellemzi a kötetet, hanem helyenként nagyon is kemény problémalátás. A versek a jelenben gyökereznek, őszinték. Szerzőik mai magyar költők minden magyarlakta vidékről, közeli, illetve messzi országokból – még az egészen távoli Új-Zélandból is.

Nyelvkönyv

Dănuta Gherman

Life is just a bowl of cherries


444 angol idióma és kifejezés feladatokkal
444 idiomuri si expresii în limba engleză si exercitii


Formátum: A5     Oldalszám: 160     Ára: 15,00 lej (+ postaköltség)

Megrendelhető!

Bemutató: „Mondhatjuk, hogy az idiomatikus kifejezések képezik egy nyelv savát-borsát. Megtaláljuk benne a nép életfilozófiáját és bölcsességét, szatirikus szellemét, elbűvölő egyéniségét, azt a - kifinomult és szavakkal ki nem fejezhető - valamit, mely meghatározza őt, s mely más népekhez hasonlóvá teszi vagy ... Olvasd tovább... ... éppen megkülönbözteti tőlük. Furcsa az, amiként, más népekhez hasonlóan, az életről szóló üzenet finoman kidolgozott szerkezetekben és csodálatos összetételekben rejtőzik el, ugyanakkor fantáziadús és leleményesen megalkotott.”
...
Könyvemben az angol nyelvterületű országokban használt kifejezéseket csoportosítottam. A mai médiaeszközökkel és egy olyan világban, mely egyre nemzetközibbé válik, a köztük levő különbségek egyre csökkennek, így ahelyett, hogy akadályoznák a kommunikációt, sokkal inkább fejlesztik azt. Való igaz, hogy az angol anyanyelvűek sem értik meg az összeset (ezért valamivel jobban érezzük mi magunkat), mint ahogyan a román vagy magyar anyanyelvűek sem tudnak bizonyos román, illetve magyar kifejezéseket megmagyarázni. Megértjük például az alulról szagolja az ibolyát kifejezéssel szinonim megfizetett a halálnak (meghalt) szólást? Hát az itatja az egereket (sír)? ...
Mindent összefoglalva, a nyelvek állandóan fejlődnek és módosulnak, s nekünk, a hatékony kommunikáció fenntartása érdekében, lépést kell tartanunk velük.
...
Bízom benne, hogy örömmel fognak dolgozni e könyvből, mely hozzásegíti Önöket ahhoz, hogy az angol nyelvet pontosabban megismerjék, beszédük gördülékeny legyen, és hogy jobban megértsék e nyelvet. Kellemes tanulmányozást kívánok, és ahogyan a könyvem címét adó kifejezést magába foglaló dal is mondja,
„Life is just a bowl of cherries
So live and laugh at it all."
A szerző

Szótár

Szabó Erzsébet, Varga Károly

Angol képes szótár


5000 szó

Formátum: A4     Oldalszám: 112     Ára: 17,00 lej (+ postaköltség)

Megrendelhető!

Bemutató: Olyan korszakba léptünk, melyben a nyelvek tanulása egyenértékűvé vált az iskolai egyszereggyel. Szinte egyetlen lépést sem tehetünk anélkül, hogy idegen szavakba, kifejezésekbe ne botlanánk. ... Olvasd tovább... ... S mennyire igaz ez, az angol nyelvvel kapcsolatban!
Kiadónk szándéka, hogy a nyelvtanulás egyik legkönnyebb és legvonzóbb eszközét adja az Olvasó kezébe, éspedig e színes képes szótárt, melyet egyaránt lapozhat kicsi vagy nagy, hiszen a képekhez kötődő angol szavak azonosítása aligha jelenthet különösebb gondot. A képek ugyanis szinte maguktól beszélnek. S ha mégis gondok adódnának, könyvünk végén megtalálható a kb. 5 000 szavas angol-magyar és magyar-angol szótár.
Kívánjuk, hogy az angol nyelv elsajátítása kötetünk segítségével sikeres legyen!