Szöveggyűjtemények, nyelvkönyvek, példatárak


Példatár

Mózes Csaba

10 szórakoztató teszt matematikából


V-VI. osztály számára

Formátum: A5     Oldalszám: 72    
Ára: 7,50 lej (+ postaköltség)
Megrendelhető

Bemutató: Kedves gyerekek, tisztelt szülők és tanártársaim!
Űgy érzem, illene bemutatkoznom. Több mint húsz éves tanári pályafutásom során mindenféle típusú emberrel összehozott a sors. Mindig felnéztem azokra a pályatársaimra, akik egyszerűen éltek, végezték munkájukat, mivel ezt hivatásuknak érezték. Sokkal többre becsülöm őket azoknál, ... Olvasd tovább... ... akik minden áldozatot meghoznak egy újabb címért, fokozatért.
Ezért elsősorban az előbbiek figyelmébe ajánlom ezt a feladatgyűjteményt, tudom, ők jobban fogják értékelni. Magamról még ennyit: noha nem rendelkezem fokozatokkal, címekkel, az én munkám mértéke a tanítványaim által elért eredményekben van.
Ennek a feladatgyűjteménynek célja, hogy akár tanári segédlettel, akár önállóan minden diák lemérhesse tudását a különböző (remélem változatos) feladatsorok megoldásakor.
Mindegyik teszt célirányos ideje 90 perc, azok a tanulók akik (akár önértékelésük által) elérik a 75 pontot, sikerrel jelentkezhetnek a szórakoztató matematika versenyeire (Kenguru, Zrínyi Ilona, Euclid, stb).
A megoldásokhoz jó szórakozást és sok sikert kívánok mindenkinek.
Mózes Csaba

Szöveggyűjtemények

Tölgyesi Lívia

Matyesz és Lilla

Formátum: 16,5x23,5 cm        Oldalszám: 144
Ára: 15,00 lej (+ postaköltség) könyv és olvasmánynapló
Nincs a készleten!

Bemutató: Hogyan legyen Valaki Jó?
A tízéves Matyesz szeretne az lenni, de hogyan kell azt csinálni? Hiszen őbenne nincsen rossz szándék, csak a bonyodalmak fognak össze állandóan ellene. Például és először is, egy kölcsönvett horgászbot miért lázad fel sorsa ellen, és ... Olvasd tovább... ... ahelyett, hogy halat fogna, mint minden rendes, illemtudó társa, inkább eltörik. Ezzel elindítja Matyeszt azon a nehéz úton, amely végén egyszer, majd sokára, a Nagybetűs Élet várja, de addig? Hogyan hozza helyre a helyrehozhatatlant?! Szüleit autóbaleset következtében elveszítette, és kis húgával, Lillával egy árvaházban él, de András bácsi, a nevelőtanár mindenben mellette áll, ráadásul sok érdekes dolgot tud mesélni, mert nagyon okos, és az ő legeslegjobb barátja: csakhogy az övé volt a horgászbot. Nincs mese, ő, Matyesz, dolgozni fog! Ezt a dolgozást a másik legjob barátja tanácsolta, Berta, aki szintén gyerek, csak éppen egy fülesbagoly, ő mesélte, hogy nemsokára egy vándorcirkusz érkezik ide a rétre. Matyesz ugyan nem tudja, hogy mi az a cirkusz, de ez nem akadály. Lilla viszont segít! Mindenben, és ez még jobban összekuszálja amúgy sem egyszerű életét.
Húúú, de nehéz gyereknek lenni!

Tölgyesi Lívia - Gondolatserkentő füzetek

Matyesz és Lilla

rendhagyó olvasmánynaplója

Formátum: 17x24,5 cm        Oldalszám: 52
Ára: 15,00 lej (+ postaköltség) könyv és olvasmánynapló

Bemutató: Ezzel a rendhagyó olvasmánynaplóval Matyesz és Lilla történetének feldolgozásához nyújtok segítséget. Munkám során alapul vettem a gyermekfilozófia területén szerzett tapasztalataimat, amit Beszélgetős óraként tartottam 2-3. osztályos tanítványaimnak. ... Olvasd tovább... ... Tudom, hogy a gyermek életét kérdések hada zaklatja a nap minden percében, kételyek garmadája ingatja meg abban a hitében, hogy vajon ott és akkor jól döntött-e? Matyesz és Lilla olvasása közben az órán, közösen feldolgozva a történetet, felfedhetik egymásnak kérdéseiket, hogy gyakorolhassák az építő jellegű vitatkozás alapszabályait, és mindenki számára haszonnal teljenek a közös beszélgetések. A feldolgozás folyamán sok érdekességnek is utánanézhetnek, különböző témakörökben fejleszthetik figyelmüket, és nem utolsósorban a kézügyességüket, mert sok-sok rajzos feladat is került a Gondolatserkentő füzetbe.

Pataki Enikő

Irodalmi barangoló

szöveggyűjtemény az V-VI. osztály számára

Formátum: A5         Oldalszám: 336         Ára: 9,50 lej (+ postaköltség)
Megrendelhető!

Bemutató: Kedves olvasó! Barangolni hívlak az irodalom világába, megannyi színes, érdekes történet, mese, vers várja a... Olvasd tovább... ... veled való találkozást, kiegészítve, továbbépítve a tankönyvből megszerzett olvasmányélményeidet.
Jó olvasást, kellemes kikapcsolódást kívánok,
a Szerző.

Tivadar Melinda

Irodalmi barangoló

szöveggyűjtemény a VII-VIII. osztály számára

Formátum: A5         Oldalszám: 336         Ára: 9,50 lej (+ postaköltség)
Megrendelhető!

Bemutató: Kedves hetedikesek, nyolcadikosok! Ez a szöveggyűjtemény elsősorban nektek készült, ízelítőt próbál nyújtani mindazon műfajokból, amelyekkel megismerkedtek ebben a két évben. ... Olvasd tovább... ... Persze, elsősorban nem ez egy irodalmi szöveggyűjtemény célja, hanem a szórakoztatás, az élménynyújtás.
Megpróbálkozhat vele az is, aki csak a kötelező olvasmányokra kiváncsi, de szól azokhoz is, akik a mai világhálón-világhálóból élve is megőrizték érdeklődésüket a nyomtatott betű, az illatos könyv iránt. A szövegek úgy lettek összeválogatva, hogy minnél átfogóbb képet kaphassatok mindarról, amit a régi és a modern irodalom élményvilága nyújthat. Forgassátok élvezettel!
a Szerző.

Adriana Sas-Marinescu, Dicső Anikó

Ocolul lumii în cuvinte

culegere de texte literare pt. clasele V-VI.

Formátum: A5
Oldalszám: 312         Ára: 9,50 lej (+ postaköltség)

Megrendelhető!

Adriana Sas-Marinescu, Dicső Anikó

Ocolul lumii în cuvinte

culegere de texte literare pt. clasele VII-VIII.

Formátum: A5
Oldalszám: 304         Ára: 9,50 lej (+ postaköltség)

Megrendelhető!

Pete László

Magyarok vagyunk - Európában

Kortárs versek iskolai és egyéb ünnepi alkalmakra

Formátum: A5
Oldalszám: 304         Ára: 25,00 lej (+ postaköltség)

Megrendelhető!

Bemutató: A kötetben csaknem ötödfélszáz olyan vers található, amelyek különféle iskolai rendezvényeken adhatók elő. Az óvodásoktól az érettségizőkig ... Olvasd tovább... ... minden korosztály számára akad benne friss, kortárs, jól szavalható magyar vers.
Mai versek, mai nyelven, mai szemmel.
Nem a korábbi időszakokban megszokott „jól fésült” stílus jellemzi a kötetet, hanem helyenként nagyon is kemény problémalátás. A versek a jelenben gyökereznek, őszinték. Szerzőik mai magyar költők minden magyarlakta vidékről, közeli, illetve messzi országokból – még az egészen távoli Új-Zélandból is.

Nyelvkönyv

Dănuta Gherman

Life is just a bowl of cherries


444 angol idióma és kifejezés feladatokkal
444 idiomuri si expresii în limba engleză si exercitii


Formátum: A5     Oldalszám: 160     Ára: 15,00 lej (+ postaköltség)

Megrendelhető!

Bemutató: „Mondhatjuk, hogy az idiomatikus kifejezések képezik egy nyelv savát-borsát. Megtaláljuk benne a nép életfilozófiáját és bölcsességét, szatirikus szellemét, elbűvölő egyéniségét, azt a - kifinomult és szavakkal ki nem fejezhető - valamit, mely meghatározza őt, s mely más népekhez hasonlóvá teszi vagy ... Olvasd tovább... ... éppen megkülönbözteti tőlük. Furcsa az, amiként, más népekhez hasonlóan, az életről szóló üzenet finoman kidolgozott szerkezetekben és csodálatos összetételekben rejtőzik el, ugyanakkor fantáziadús és leleményesen megalkotott.”
...
Könyvemben az angol nyelvterületű országokban használt kifejezéseket csoportosítottam. A mai médiaeszközökkel és egy olyan világban, mely egyre nemzetközibbé válik, a köztük levő különbségek egyre csökkennek, így ahelyett, hogy akadályoznák a kommunikációt, sokkal inkább fejlesztik azt. Való igaz, hogy az angol anyanyelvűek sem értik meg az összeset (ezért valamivel jobban érezzük mi magunkat), mint ahogyan a román vagy magyar anyanyelvűek sem tudnak bizonyos román, illetve magyar kifejezéseket megmagyarázni. Megértjük például az alulról szagolja az ibolyát kifejezéssel szinonim megfizetett a halálnak (meghalt) szólást? Hát az itatja az egereket (sír)? ...
Mindent összefoglalva, a nyelvek állandóan fejlődnek és módosulnak, s nekünk, a hatékony kommunikáció fenntartása érdekében, lépést kell tartanunk velük.
...
Bízom benne, hogy örömmel fognak dolgozni e könyvből, mely hozzásegíti Önöket ahhoz, hogy az angol nyelvet pontosabban megismerjék, beszédük gördülékeny legyen, és hogy jobban megértsék e nyelvet. Kellemes tanulmányozást kívánok, és ahogyan a könyvem címét adó kifejezést magába foglaló dal is mondja,
„Life is just a bowl of cherries
So live and laugh at it all."
A szerző

Szótár

Szabó Erzsébet, Varga Károly

Angol képes szótár


5000 szó

Formátum: A4     Oldalszám: 112     Ára: 17,00 lej (+ postaköltség)

Megrendelhető!

Bemutató: Olyan korszakba léptünk, melyben a nyelvek tanulása egyenértékűvé vált az iskolai egyszereggyel. Szinte egyetlen lépést sem tehetünk anélkül, hogy idegen szavakba, kifejezésekbe ne botlanánk. ... Olvasd tovább... ... S mennyire igaz ez, az angol nyelvvel kapcsolatban!
Kiadónk szándéka, hogy a nyelvtanulás egyik legkönnyebb és legvonzóbb eszközét adja az Olvasó kezébe, éspedig e színes képes szótárt, melyet egyaránt lapozhat kicsi vagy nagy, hiszen a képekhez kötődő angol szavak azonosítása aligha jelenthet különösebb gondot. A képek ugyanis szinte maguktól beszélnek. S ha mégis gondok adódnának, könyvünk végén megtalálható a kb. 5 000 szavas angol-magyar és magyar-angol szótár.
Kívánjuk, hogy az angol nyelv elsajátítása kötetünk segítségével sikeres legyen!