Erdélyi Konyha Konyhatündér
VII. évf. 2018. - 5. (65.) szám - május

Erdelyi Konyha

Oldalszám: 52     Ára: 2,80 lej
Keresse a hírlapárusoknál!
Előfizethető!
 
Rúgjuk fel a szokásokat!

Őszintén, ki az, aki időnként ne szeretne hátat fordítani a néha prűd, máskor sznob, értelmetlen és fárasztó szokásoknak? Mennyivel egyszerűbb lenne az életünk, ha nem kellene megjátszanunk magunkat, ha kimondhatnánk, amire gondolunk, vagy épp ne lennénk rákényszerülve, hogy elegánsan feszengjünk a lábujjainkat szorongató cipőben? Az is jót tenne a lelkiállapotunknak, ha nem kellene erőltetetten mosolyogni azokra, akikről jól tudjuk, hogy a hátunk mögött kibeszélnek, de valamilyen okból kifolyólag mégsem mondhatjuk meg, hogy tudunk róla. Ülünk a munkahelyünkön, a levegőtlen irodában (mert a kollégina nem bírja a nyitott ablakot), megfájdul a derekunk a gyárban egész nap görnyedni, vagy épp úgy érezzük, hogy elfogy az összes türelmünk a klienseinkkel, a gyerekekkel az oviban, suliban. Ugye milyen jó volna kiszabadulni a mókuskerékből néha? Hát tegyük meg! Azért is fricskázzunk oda ennek a bolond világnak, és csináljunk olyan dolgokat, amikhez igazán kedvünk van! Persze... azért megalkudni muszáj. Ki kell öltözni a munkába, és jobb, ha néha lenyeljük a mondanivalónkat, ha nem akarunk vitába kerülni. De mennyivel egyszerűbb megtenni ezt, ha a megjegyzéseket elengedjük fülünk mellett, és gondolatban máris arra készülünk, hogy otthon majd vagy hétvégén lazulunk!
Ne gyötörjük mindig magunkat a ránk váró munkával! Annak sosem lesz vége. Ha fáradtak vagyunk, akkor ne törjük tovább magunkat azzal, hogy még nekiállunk kitakarítani a spájzot, inkább vegyünk egy frissítő fürdőt egy finom itallal, egy könyvvel, és izzadjunk jókedvűen. Utána nézzünk meg egy filmet, és az se zavarjon, ha már az első tíz percben belealszunk. Pihenjünk. Szükségünk van rá.
Akárhogy igyekszünk, akkor sem tudunk mindennek eleget tenni. Viszont, ha agyonhajtjuk magunkat, előbb-utóbb meglátjuk a kárát az egészségünkön és a hangulatunkon is, hiszen a huzamos fáradtság rosszkedvűvé tesz minket. Keressünk magunknak olyan alkalmakat, amikor lazán, strandpapucsban és kinyúlt pólóban is jól érezzük magunkat szeretteinkkel, barátainkkal. Itt a jó idő, szabaduljunk ki a természetbe, süssünk-főzzünk a jó levegőn, és ne is gondoljunk arra, hogy hétfőn újra fel kell vennünk a szokásos ritmust, vagy ha mégis eszünkbejut, máris nyugtassuk azzal magunkat, hogy csak pár nap, és újra hétvége!
Kellemes lazulást, szép időt és sok jóízű étkezést kívánunk!

Fagyal Hajnalka

Ízelítő

Idén jelent meg


Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha

2017-ben jelent meg


Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha


Konyhatündér arhívum » »