Erdélyi Konyha Főzőiskola
V. évf. 2017. - 7. (51.) szám - július

Erdelyi Konyha

Oldalszám: 52     Ára: 2,50 lej
Keresse a hírlapárusoknál!
Előfizethető!
Napsütéses pillanatok

Nézem a napot, reggel, amikor felkel, és lassan fénybe borítja a kis világunkat, majd napközben, amikor mosolyt csal az arcokra, amikor izzadni kezd tőle a homlokunk, amikor sütetjük magunkat a sugaraival… És este, ahogyan lassan nyugovóra tér, akárcsak mi. Az életritmusunk szerves része. Valamikor régen valószínűleg a Napisten híve lettem volna, hiszen minden más lesz bennem, körülöttem, ha kisüt a nap. Az elmúlt napokban folyamatosan zuhogott az eső, és miközben többször is bőrig áztam, sokadszorra megfogalmaztam, milyen jó is, hogy nem befolyásolhatjuk az időjárást. Ugyanis én biztos örökös napsütésre tenném a voksom. Miközben már lassan az utcákon hömpölygő eső mindent beborított, és nagyon borússá tette a gondolataimat, sütés-főzésbe menekültem. Készült mosolygós, barackos csirke, napsütést idézve, ribizlis kocsonya és szederlekvár, a gyümölcsök még őrizték a napsugarak melegét… Sajtos falatkákat is sütöttem, hogy átmelegedjenek a falak, és a lelkem is, miközben néztem, ahogy a fiam jóízűen eszi egyiket a másik után. Aztán új reggelre ébredtünk, napsütésesre, és ismét kerek lett a világ.
Ha úgy érzik, semmihez nincs kedvük, mert épp nem süt a nap, keressenek Önöknek tetsző fogást a Főzőiskolából, készítsék el, és meglátják, minden jobb lesz. Most is sok finomságot hoztunk olvasóinknak. Barackból főztünk, sütöttünk, számos desszerttel, süteménnyel igyekszünk bizonyítani ez a gyümölcs nem csak nyersen vagy lekvárnak finom. Folytatódik a házi kenyér és péksüteményes rovatunk, ebben például a grillkenyér készítését is bemutatjuk. Itt a grillezés, bográcsozás ideje, lépésről lépésre, fázisfotókkal kísért receptekkel is segítjük a szabadtéri sütés-főzés elsajátítását. Zárunk üvegbe salátákat, keverünk hűsítő italokat, és tippeket adunk, milyen leveseket, főételeket készítsenek ebben az időszakban.
Tartsanak velünk, ha süt a nap, fúj a szél, vagy éppen esik az eső. A Főzőiskola hónapról hónapra útmutatást jelent a kezdő háziasszonyok, főzni szerető urak, de azok számára is, akik már gyakorlottak, de valami újdonságot keresnek.
Várjuk leveleiket, ötleteiket, receptjeiket, kérdéseiket továbbra is az ekfozoiskola@gmail.com e-mailcímre.
Szép nyarat, jó sütés-főzést kívánunk!

Barabás Orsolya

Ízelítő

Idén jelentek meg


Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha

2016-ban jelentek meg


Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha

Főzőiskola arhívum » »