Erdélyi Konyha Főzőiskola
VI. évf. 2018. - 12. (68.) szám - december

Erdelyi Konyha

Oldalszám: 52     Ára: 2,80 lej
Keresse a hírlapárusoknál!
Előfizethető!
Ünnepekre hangolódva

Szinte hihetetlen, hogy hamarosan csilingelő szánjával érkezik a Mikulás, és már sokan várják a karácsonyt, a legszebb ünnepünket is. Érdemes lenne kicsit lelassuljunk, ráhangolódjunk lélekben és szellemileg egyaránt a decemberi időszakra. Magunk mögött hagyjuk mindazt, ami foglalkoztatott a rohanó mindennapokban, és a családra, a szeretteinkre összpontosítsunk. Ne a külcsín számítson, hogy ki mennyi ajándékot kap, és hányféle ételt készít, hanem az, ami belülről jön. Figyeljünk egymásra, mutassuk ki a szeretetünket, szánjunk időt a közös játékra gyermekeinkkel, a mély beszélgetésekre azokkal, akik fontosak számunkra. Igazából tegyük azt, amit kellene a hétköznapokon is, de sokszor nem marad rá energiánk és időnk.
Mivel lassan közeledik a szeretet, az ünnepek hónapja, ennek jegyében készült a Főzőiskola legújabb kiadása is. Magazinunk segítségével a kezdő háziasszonyok is bátran elkészíthetik az egyszerűbb vagy kissé bonyolultabb előételeket, ünnepi leveseket, tölthetnek húsokat, hiszen többségében lépésről lépésre, fázisfotókkal kísérve bemutatjuk a tennivalókat. Ha pedig valamilyen ünnepi süteményhez szeretnének útmutatót kapni, akkor is többféle választási lehetőséget találnak, hiszen kalácsok, bejgli, püspökkenyér, zserbószerű finomság elkészítési módját is megtalálják a következő oldalakon. Emellett ezúttal sertéshúsból készült fogásokkal is kedveskedünk, megpróbálkozhatnak például házi kolbász, májas, virsli előállításával, vagy káposztalélevessel, csülkös ételekkel egyaránt.
Vidékünkön lassan beköszönt a mind hidegebb időszak, és itt a gyermekekkel együtt a lakosság többnyire várja, hogy borítson be mindent a hó. Mert attól valahogy még szebbek, meghittebbek, hangulatosabbak lesznek az ünnepek. Sokszor nevetve mondjuk, milyen jó lenne, ha Székelyföldön csak decemberben lenne tél, de akkor igazi hótakarós heteknek örülhetnénk. Mert ha éppen az ünnepekre készülve sütünk-főzünk, akkor is élmény kinézni az ablakon, megcsodálni a hóborította hegyeket, dombokat, szívet melengető látni a hógolyózó, szánkózó gyermekeket. Ezek jelentik ugyanis a valódi boldogságot, értéket az életünkben, az ilyen örömteli pillanatok.
A Főzőiskola minden munkatársa nevében kívánok meghitt, szeretetteljes és békés ünnepeket!

Barabás Orsolya

Ízelítő

Idén jelentek meg


Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha

2017-ben jelentek meg


Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha

Főzőiskola arhívum » »